През изминалото денонощие на украинския фронт са станали 20 сблъсъка, съобщава

...
През изминалото денонощие на украинския фронт са станали 20 сблъсъка, съобщава
Коментари Харесай

Генщаба на Украйна: И двете страни се опитват да настъпват

През миналото денонощие на украинския фронт са станали 20 конфликта, съобщава в постоянния си утринен отчет Генераленият щаб на Въоръжените сили на Украйна, представен от съветската работа на BBC и Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11480
Според Генералния щаб през последното денонощие както съветските, по този начин и украинските войски са водили настъпателни дейности в разнообразни посоки, само че съществени пробиви не са следени.

" В посока южно от Урожайне те (украинските войски) имаха триумф ", сподели военният представител Андрий Ковальов по националната телевизия.

Той не даде повече детайлности.

Урожайне беше първото село, което Киев сподели, че е превзел от 27 юли, интервал от време, който алармира за предизвикването, пред което е изправен Киев при напредването си през тежко минираните съветски отбранителни линии без мощна въздушна поддръжка. Намира се на към 100 км (60 мили) западно от следения от Русия град Донецк.

Съобщава се, че в посока Бахмут съветските войски неуспешно са се пробвали да настъпят в региона на Богдановка в Донецка област.

В Авдеевското направление и Мариинското направление украинските войски под противников обстрел не престават да сдържат настъплението на руските елементи в регионите на Авдеевка и Маринка, Донецка област.

В същото време украинските сили за защита не престават провеждането на настъпателна интервенция в Мелитополското и Бердянското направление и се закрепват на превзетите рубежи, оповестява Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна.

В четвъртък, към 9 часа сутринта, украински дрон е бил свален в небето над Белгородска област, съобщи съветското Министерство на защитата.

" Украинските ударни дронове са открити и унищожени от системи за ПВО над територията на Белгородска област ", ​​се споделя в известието.

Във връзка със усилването на бойните дейности на фронта, в последно време в Украйна се е нараснал броят на въздушните паники, сподели Юрий Игнат, представител на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна.

" Вчера имаше доста въздушни паники. Атакувани бяха както южната, по този начин и източната част на страната ни. Това се дължи на обстоятелството, че се водят интензивни военни дейности на терен. Съответно руснаците подвигат самолети - наземна офанзива и изтребители, които непрекъснато работят в небето ", означи Игнат.

Сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви за високата интензивност на съветската авиация в разнообразни сектори на фронта, в това число в Лиманско, Купянско и Авдеевски посоки.

УНИАН оповестява за " втора птичка ", която е била приземена през днешния ден от украинската войска. 47-ма механизирана бригада " Магура " са свалили ударен хеликоптер Ка-52 в региона на Работино, Запорожение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР